Άνοιξη: Ενισχύστε την ενέργειά σας με αποτοξίνωση (detox)

Άνοιξη: Ενισχύστε την ενέργειά σας με αποτοξίνωση (detox)

Όταν η ανοιξιάτικη αύρα αρχίζει να φυσάει, έρχεται η ώρα για τον καθαρισμό της άνοιξης ή αλλιώς αποτοξίνωσης (detox).

Οι τοξίνες τείνουν να συσσωρεύονται όλο το χρόνο, εξαιτίας της ακατάλληλης πέψης και των υψηλών επιπέδων στρες. Σε αυτές έρχονται να προστεθούν και οι χημικές ουσίες από τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και τα τρόφιμα που τρώμε.

Σύμφωνα με την Ayurveda, η τοξική συσσώρευση μπορεί τελικά να εκδηλωθεί ως διαταραχή της υγείας. Και όσο μεγαλώνουμε, οι μηχανισμοί του σώματος για την εξάλειψη των “ακαθαρσιών” τείνουν να είναι λιγότερο αποτελεσματικοί, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντικό να καθαρίζονται κάθε εποχή.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τον Μάρτιο. Γιατί; Όταν οι ζεστές θερμοκρασίες της άνοιξης λιώνουν το χιόνι, οι τοξίνες στο σώμα σας αρχίζουν να “υγροποιούνται”, πλημμυρίζοντας τα μικροκυκλοφοριακά κανάλια, που μεταφέρουν θρεπτικά στοιχεία στα κύτταρα και τα απόβλητα μακριά από τα κύτταρα. Όταν αυτά τα βασικά κανάλια είναι φραγμένα, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, υποτονικοί και “τοξικοί”. Μια απεξάρτηση – αποτοξίνωση την άνοιξη μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για να νιώσετε φρέσκοι και ενεργητικοί και πάλι.