Σύστημα αποτοξίνωσης

Σύστημα αποτοξίνωσης

Δεν θέλουμε να θεωρούμε τους οργανισμούς μας ως ενεργούς χώρους τοξικών αποβλήτων, αλλά κάτι τέτοιο συμβαίνει. Οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα μας γρηγορότερα από ό, τι μπορεί να τις καθαρίσει. Η  ρύπανση από τον αέρα το νερό, τα χημικά προϊόντα τροφίμων, τα συντηρητικά, συναισθηματικό στρες και κακώς-χωνεμένα τρόφιμα συσσωρεύονται, δημιουργώντας ama (τοξίνες). Η Ama γίνεται γόνιμο έδαφος για ασθένειες. Είναι παρόμοιο με το λάδι ενός αυτοκινήτου που γίνεται παχύ και γεμάτο λάσπη, καταστρέφοντας τον κινητήρα. Σύμφωνα με την Ayurveda, ο καθαρισμός των τοξινών στο σώμα είναι απαραίτητος για τη δημιουργία συνολικής υγείας. Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που θα θέσει ένας ειδικός της ayurvedα είναι σχετικά με τις κινήσεις του εντέρου. Αυτό συμβαίνει επειδή η καθημερινή αποβολή είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των τοξινών.

Το Σύστημα Αποτοξίνωσης παρέχει έναν φυσικό, αποτελεσματικό τρόπο για τον απαλό καθαρισμό των τοξινών από το σώμα. Ενώ τα περισσότερα προγράμματα εσωτερικού καθαρισμού καθαρίζουν μόνο το παχύ έντερο και το πεπτικό σύστημα, το Σύστημα Αποτοξίνωσης της Αγιουρβέδα κάνει πολύ περισσότερα. Βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος, στηρίζει τον ισορροπημένο μεταβολισμό του λίπους, βοηθά στον καθαρισμό των αδένων του ιδρώτα και των οργάνων αποβολής, μειώνει τις πεπτικές ακαθαρσίες, περιορίζει τη συσσώρευση ακαθαρσιών στο λίπος και τους μυϊκούς ιστούς, προάγει τη φυσική, αποτελεσματική αποβολή, για υγεία και ζωτικότητα, ενισχύει το ουροποιητικό σύστημα και βοηθά στη λειτουργία του ήπατος, για καθαρό αίμα και καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Ξεκινήστε το σύστημα αποτοξίνωσης και αρχίστε να αισθάνεστε ανανεωμένοι.

Οδηγίες συστήματος αποτοξίνωσης

Διαβούλευση με ειδικό της Αγιουρβέδα.

Εξεύρεση της ιδιοσυγκρασίας και εξισορρόπιση των αναγκών.

 

Διατροφικές συστάσεις

  • Αποφύγετε τα συντηρητικά και τα υπολείμματα. Εάν τρώτε τρόφιμα που περιέχουν ακαθαρσίες, το σώμα πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά.
  • Αποφύγετε τα κρύα ποτά, τα οποία μειώνουν την πεπτική φωτιά.
  • Πίνετε άφθονο ζεστό νερό.
  • Φάτε γλυκά, ζουμερά φρούτα (καθημερινά εάν είναι δυνατόν).

Συστάσεις τρόπου ζωής

  • Αποφύγετε τον καπνό, το αλκοόλ, , τα χημικά, τη ρύπανση και άλλες τοξίνες όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Πηγαίνετε για ύπνο έως τις 10:00 μ.μ., ώστε το σώμα να είναι σε ηρεμία κατά τη διάρκεια της περιόδου φυσικού καθαρισμού από τις 10:00 μ.μ. έως τις 2:00 π.μ.

Το υγιές έντερο

Η σεζόν Kapha , η οποία έχει πλέον ξεκινήσει, όπως κάθε άλλη σεζόν, έχει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της. Το Kapha σημαίνει χυμό, δύναμη και γονιμότητα όταν είναι σε ισορροπία. Εάν το Kapha είναι πάρα πολύ, οδηγεί σε υπερβολική κατακράτηση υγρών, συσσώρευση βλέννας, κόπωση, βαρύτητα και κακή ανάπτυξη.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής μας, η υπερπροσφορά βιομηχανοποιημένης διατροφής και η αποσύνδεση από φυσικούς ρυθμούς οδηγούν σε αύξηση σε Kapha και Ama σε πολλούς ανθρώπους. Η παχυσαρκία, οι εποχιακές αλλεργίες και η ανοιξιάτικη κόπωση είναι τυπικές εκφράσεις πάρα πολύ Kapha .

Ένα υγιές, εύχρηστο πεπτικό σύστημα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη της περίσσειας kapha.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι είναι ξεχωριστό για την «Αγιουρβεδική διατροφή». Πρέπει να φάτε “Ινδικό” για να ακολουθήσετε τις συστάσεις του AyurVeda; Καθόλου! Η Αγιουρβεδική διατροφή μάλλον σημαίνει μια διατροφή προσαρμοσμένη στο άτομο, την ώρα της ημέρας και την εποχή και το κλιματικό περιβάλλον . Τα μπαχαρικά παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ, επειδή συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της πεπτικής ισχύος.

Βιορυθμός πέψης

Οι μεταβαλλόμενες επιρροές της εποχής της ημέρας και των εποχών υπόκεινται στις τρεις ντόσες Vata , Pitta και Kapha . Η επιρροή των doshas μπορεί να εξισορροπηθεί πολύ καλά με μπαχαρικά και φαρμακευτικά βότανα.

Περίληψη

Η Αγιουρβεδική διατροφή προσαρμόζεται στο άτομο, την ώρα της ημέρας, την εποχή και τις κλιματολογικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι το έντερο μπορεί πάντα να παρέχει στο σώμα τις σωστές ζωτικές ουσίες. Τα μπαχαρικά και τα φαρμακευτικά βότανα είναι σημαντικά για την υποστήριξη της πεπτικής δύναμης (Agni).

  • Τα φρέσκα άγρια ​​βότανα συνιστώνται ιδιαίτερα την άνοιξη για την πρόληψη των διαταραχών Kapha και τη βελτίωση της ζωτικότητας.