Οξυγονοθεραπεία

Με την πάροδο του χρόνου και λόγω των περιβαλλοντικών επιρροών μειώνεται η λειτουργία και η ανάπλαση των κυττάρων με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζει ρυτίδες, να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη.

Το ενεργό οξυγόνο έχει την ιδιότητα να σπρώχνεται κάτω από το δέρμα μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας και έτσι τα κύτταρα τρέφονται και διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον το οξυγόνο βοηθά στην οξείδωση της βιταμίνης Α και στο κυτταρικό πολλαπλασιασμό. Τα νεκρά κύτταρα αποβάλλονται, το δέρμα αναπλάθεται και επανακτά νεανική ελαστικότητα.

Το οξυγόνο μειώνει μειώνει τους ερεθισμούς, ενεργεί στις ουλές, προωθεί στο δέρμα ισορροπία και ενυδάτωση, αποσυμφορεί και δρα επίσης σαν εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό. Η ανεπάρκεια του μικροκυκλοφοριακού συστήματος αποκαθίσταται και το δέρμα αποκτά υγιή όψη και λάμψη.

Το ενεργό οξυγόνο καταπολεμά επίσης το σμήγμα που φράζει τους πόρους και αποκαθιστά την ισορροπία στο δέρμα έχοντας ευεργετικές ιδιότητες κατά της ακμής. Ακριβώς όπως η τροφή και το νερό, το σώμα μας χρειάζεται οξυγόνο για τις βασικές κυτταρικές του λειτουργίες. Με βάση αυτό, το οξυγόνο αποτελεί το κλειδί για να δημιουργηθεί ένα πανέμορφο δέρμα συμβάλλοντας στη βελτίωση των ρυτίδων, της χαλάρωσης, της θαμπής και άτονης όψης της επιδερμίδας.